Jaim Design

Nu.nl: Belastingformulieren uitprinten is binnenkort verleden tijd

De Belastingdienst gaat de komende jaren al zijn formulieren digitaliseren. De belastingaangifte kan nu al digitaal worden ingevuld, maar er zijn nog zo’n vijfhonderd formulieren die geprint en opgestuurd moeten worden. Wanneer alle formulieren gedigitaliseerd zijn, kan de fiscus nog niet zeggen.

De Belastingdienst wil met de digitalisering zorgen voor meer snelheid en gebruiksgemak. “Over enkele jaren is er geen gedoe meer met formulieren uitprinten en postzegels plakken”, zegt een woordvoerder.

De online formulieren zullen ook interactief zijn en moeten voor minder fouten zorgen. “Mocht je per ongeluk iets verkeerd invullen, dan wordt dit waar mogelijk meteen aangegeven. En ondertekenen gaat gewoon met DigiD”, zegt directeur digitaal Marcel Driessen.

De meestgebruikte formulieren worden het eerst gedigitaliseerd. Zo is het nu al mogelijk om je online aan te melden als bezitter van zonnepanelen. Binnenkort volgen onder meer de formulieren voor ‘Aanvraag beschikking ANBI’, ‘Verzoek middeling Inkomstenbelasting’ en het klachtenformulier. De rest wordt de komende jaren gedigitaliseerd.

De papieren versies blijven overigens wel beschikbaar voor iedereen die ze liever op die manier invult.

(Bron: nu.nl)